Varíme bez nudy II.

Kuracia pečeň s cibuľkou na smotane

  • 1 kopcovitá PL masti
  • 1 väčšia cibuľa
  • 1 čl mletá červená paprika
  • 500g kuracej pečene
  • 1 bujón +2 dl vody (alebo vývar)
  • 100 ml smotana na šľahanie + 100 ml studená voda + 1 PL hladká múka

Na masti opražíme najemno nakrájanú cibuľu. Pražíme až do hneda. Ak niekde v recepte vidíte, že DO SKLOVITA, aj tak  pražte vždy do žlto-hneda. Cibuľa vtedy „pustí perie“ a dá ozajstnú chuť. Pridajte 1 čl mletej červenej papriky, rýchlo zamiešajte a hneď na to najemno aj nahrubo nakrájanú kuraciu pečeň. Trošku opražte a podlejte 2 dl vriaceho vývaru, alebo pridajte 2 dl vriacej vody a jeden bujón. Duste zakryté 15 minút a zahustite s dôkladne vymiešanou zátrepkou zo smotany, vody a múky. Nechajte prejsť varom (hotovo) a podávajte s haluškami, alebo dutými cestovinami (Pene, kolienka, …). Ja nie som reprezentatívna vzorka, zo mňa si príklad neberte, ja to milujem s ryžou.

 

Autor a foto: Jozef Hucman

 

Pozri tiež

Ako oceniť DOBRO

Je tomu sedemnásť rokov, kedy sme sa spolu s Vami po prvýkrát pri príležitosti Medzinárodného …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *