Kuracia pečeň s cibuľkou na smotane
- 1 kopcovitá PL masti
- 1 väčšia cibuľa
- 1 čl mletá červená paprika
- 500g kuracej pečene
- 1 bujón +2 dl vody (alebo vývar)
- 100 ml smotana na šľahanie + 100 ml studená voda + 1 PL hladká múka
Na masti opražíme najemno nakrájanú cibuľu. Pražíme až do hneda. Ak niekde v recepte vidíte, že DO SKLOVITA, aj tak pražte vždy do žlto-hneda. Cibuľa vtedy „pustí perie“ a dá ozajstnú chuť. Pridajte 1 čl mletej červenej papriky, rýchlo zamiešajte a hneď na to najemno aj nahrubo nakrájanú kuraciu pečeň. Trošku opražte a podlejte 2 dl vriaceho vývaru, alebo pridajte 2 dl vriacej vody a jeden bujón. Duste zakryté 15 minút a zahustite s dôkladne vymiešanou zátrepkou zo smotany, vody a múky. Nechajte prejsť varom (hotovo) a podávajte s haluškami, alebo dutými cestovinami (Pene, kolienka, …). Ja nie som reprezentatívna vzorka, zo mňa si príklad neberte, ja to milujem s ryžou.
Autor a foto: Jozef Hucman