Otváranie Banoša už v sobotu

Otváranie Banoša je podujatím, vďaka ktorému sa už tradične organizujú i farmárske trhy.

Vidiecky parlament Banskobystrického kraja v spolupráci so SOŠ Pod Banošom a OZ Tradičná chuť regiónov Slovenska, ako aj s podporou BBSK a Mesta Banská Bystrica,  otvoria v sobotu 13. apríla o 10-tej hodine poľnohospodársku sezónu v kraji pod názvom TRADIČNÁ CHUŤ JARI.

Širokej verejnosti budú prezentované domáce a tradičné produkty z našich regiónov, ako aj tradičné remeslá. Okrem regionálnych špecialít, trhy prevoňajú aj rôzne syry a mliečne výrobky, gazdovské mäsové špeciality či hydina. Stánky plné farmárskeho tovaru ako napríklad včelárske a bylinné produkty, ovocie, zelenina, vína a pivá určite nebudú jediným lákadlom pre návštevníkov a okoloidúcich. Všetky produkty si môžu návštevníci ihneď zakúpiť priamo od farmárov. Návštevníci sa môžu tešiť aj na ochutnávku školského medového piva a jahňacie špeciality. Doplnkom budú i tradičné remeslá z regiónov spojené s ich predvádzaním. Na svoje si prídu záhradkári, ktorých určite zaujmú ukážky rezu a vrúbľovania ovocných stromčekov, aj chovatelia domácich zvierat, pre nich je pripravená výstava drobnochovateľov, včelárstva, apiterapie a ukážky sokoliarstva. Nezabúda sa ani na tých najmenších, na deti. Animačný program, detská škola varenia, rôzne hry a súťaže a možnosť zajazdiť si na koníkoch detskú dušičku určite potešia.

Štepenie ovocných stromčekov, včelárenie, detská škola varenia, ukážky pletenia košíkov i pripravované ďalšie atrakcie bude sprevádzať kultúrny program s celodennou ľudovou hudbou Jána Maka a s detským folklórnym súborom Radosť. Čerešničkou na torte budú vyhliadkové lety balónom, ak počasie dovolí.

Tradičná chuť jari – otváranie Banoša, farmársky trh sa uskutoční v sobotu 13.apríla od 10:00 do 13:00 hod. Aj tento rok bude premávať kyvadlová doprava zdarma.

er, foto: archív 

Pozri tiež

Video│Nové kamery pomohli vyriešiť prípad

Zvolen má nové kamery. Sú v najproblémovejšej časti mesta. Deň po ich nainštalovaní sa polícii …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *