Študentka P. Furmanová bude zastupovať SR na súťaži v Luxemburgu

Členkou juniorského národného tímu kuchárov a cukrárov, ktorý bude reprezentovať SR na celosvetovej gastronomickej súťaži Culinary World Cup Expogast Luxemburg v novembri 2018, bude aj študentka Strednej odbornej školy hotelových služieb a dopravy (SOŠ HSaD) v Lučenci Petra Furmanová.

Zástupcovia Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, ktorí zostavovali juniorský národný tím, si ju všimli na gastronomických súťažiach v Bratislave a Banskej Bystrici. Po súhlase školy ju zaradili do reprezentácie.

Furmanová sa podľa vlastných slov začala kuchárskemu remeslu venovať pred piatimi rokmi.

„K vareniu ma priviedla moja mamina. V kuchyni sa jej zišla moja pomoc a neskôr som sa sama snažila pripravovať jedlá. Varenie mi skrátka učarovalo a je mojím koníčkom,“

priblížila mladá kuchárka, podľa ktorej je dnes varenie moderné, kreatívne a trendové. „Profesia kuchár nadobudla celospoločenské uznanie a je čoraz atraktívnejšia,“ dodala.

O niekoľko týždňov ju na SOŠ HSaD čaká maturita a ako sama povedala, svoju budúcnosť určite spája s varením.

„Chcem sa stále učiť. Chcela by som pracovať v kvalitnej reštaurácii, stále sa posúvať vyššie. Neviem, čo ma čaká v blízkej budúcnosti, možno raz budem učiť budúcich kuchárov,“ podotkla Furmanová.

Žiaci SOŠ HSaD majú možnosť počas štúdia absolvovať rôzne kurzy z oblasti gastronómie, hotelierstva, automobilového priemyslu, poľnohospodárstva, cestovného ruchu a služieb. Zúčastňujú sa i rôznych celoslovenských aj medzinárodných súťaží v zručnostiach, kde podľa vedenia školy dosahujú dobré umiestnenia.

zdroj tasr, foto ilustračné redakčné

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *