Varíme bez nudy s Hucom IV.

Kuracie prsia na ázijský spôsob

Mäsová časť:

1 kg kuracie prsia (alebo vykostené stehná)

2 PL slnečnicový olej

2 PL Sójová omáčka (Kikoman – Tesco)

3 PL škrob (Solamyl, Gustin, vanilkový puding Dr. Oetker)

1 kopcovitá čl soli

Mäso osušíme, nakrájame na menšie kocky (kvádre, ihlany, …) a pomiešame s ostatnými ingredienciami. Ak je veľmi „mokré“, môžeme pridať lyžičku škrobu. Na rozpálenú panvicu dáme 1 PL oleja a opražíme časť mäsa. Vždy pražíme na rozpálenej panvici a vždy len toľko mäsa, aby mäso nezakrylo viac, ako polovicu plochy panvice. To by sa mäso začalo namiesto praženia dusiť a bolo by ako žuvačka… hotové mäso dávame do väčšieho hrnca (hrniec by mal byť 3x väčší, ako je objem mäsa).

Zeleninová časť:

1 žltá paprika

1 červená paprika

1 zelená paprika

1 červená cibuľa

1 žltá cibuľa

1 pór

3 mrkvy

veľká hrsť pražených solených arašidov

kukurica bonduelle

1 kaleráb

Papriku nakrájame na 1-2 cm malé kúsky, cibuľu na mesiačiky, pór na hrubé rezance, mrkvu pomocou škrabky na zemiaky na priečne „šupiny“, kaleráb na rezance. kukurica a arašidy krájať nemusíte. Všetko toto dáte do väčšej hlbokej panvice a opražíte na troške oleja. Podlejete tak 1 dl vody, pridáte 4-5 PL sójovej omáčky, 4-5 PL medu a 1 čl soli. Opatrne premiešame a dusíme zakryté 2-3 minúty. Ak nám chýba nejaká chuť, môžeme pridať (soľ, sójovka, med). Po 2-3 minútach zelenina pustí aj vlastnú „vodu“. Preto panvicu jemne zaprášime 1 PL škrobu a necháme zovrieť. Ak sa nám zdá, že je šťava málo hustá, môžeme pridať ešte trošku škrobu. Radšej pridávajte pomalšie, ako naraz veľa. Vždy nechajte prejsť varom. Hotovo, primiešať do hrnca s mäsom. Podávame s ryžou, alebo ryžovými rezancami.

Autor a foto: Jozef Hucman

Pozri tiež

Rozhovor so Stankou Škvarkovou: VERÍM, ŽE POD 13 SEKÚND SA DOSTANEM V SPRÁVNY ČAS

Máte za sebou prvú časť letnej sezóny s výbornou bilanciou: 10 behov, 7 víťazstiev, 3 druhé …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *