Foto: Zatváranie Banoša 2018

Zatváranie Banoša ako bodka za poľnohospodárskou sezónou.

Tradičnou nielen chuťou, ale aj vôňou jesene sme si pripomenuli dedinský spôsob života, a to v sobotu 20.10. od 10.00 h v Banskej Bystrici akciou Zatváranie Banoša.

Súčasťou podujatia a tohtoročnou novinkou bola anketa o jablkách doma pestovaných a kupovaných v reťazcoch, ako aj ukážka tradičnej jesennej aktivity – domáceho pálenia. V areáli banskobystrickej Strednej odbornej školy Pod Bánošom sa opäť predstavili rôzne farmárske produkty a tradičné remeslá a jedlá. Cieľ podujatia odprezentovať širokej verejnosti domáce a tradičné výrobky, gazdovské mäsové špeciality, bylinné a včelárske produkty, ovocie, zeleninu, vína a pivá bol určite splnený nad svoje očakávania. Nielenže lákali pohľadom, ale určite zarezonovali najmä svojou neodolateľnou chuťou a vôňou, ktorej neostal ľahostajný ani jeden z nás.

Mimo iného sa návštevníci dozvedeli aj podrobné informácie o sadení a štepení ovocných stromčekov. Nechýbala ani škola varenia a animačný program pre deti. Tiež sa mohli nechať pomaľovať na tvár alebo si prejsť výstavu drobných domácich zvierat, ba v ponuke nezaostávala ani jazda na koňoch. Kultúrny program s ľudovou hudbou Jána Maka a s detským folklórnym súborom Radosť sprevádzali vyhliadkové lety balónom s nádhernými výhľadmi na Banskú Bystricu, čo dodalo celému podujatiu tú správnu atmosféru.

er, foto mp

 

 

 

Pozri tiež

Pozvánka: Zatváranie Bánoša

V meste pod Urpínom ukončia  v sobotu 20. októbra poľnohospodársku sezónu tradičným jesenným podujatím Zatváranie …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *