Banskobystrickí chodci úspešne na medzinárodných chodeckých pretekoch v Poděbradoch

V predprograme 92. ročníka chodeckých pretekov v Poděbradoch so zlatým štatútom seriálu World Race Walking Tour si  slovenskí mládežníci výborne počínali v dopoludňajších súťažiach. Ovládli dorastenecké súťaže na 5 km Lukáš Rosenbaum a Kristína Zámečníková, obaja v sezónnych maximách 21:58, resp. 24:06. Ako 15-ta prišla do cieľa Alexandra Ritková. Všetci ŠK BCF Dukla BB.

Darilo sa aj ďalšej nádeji slovenskej chôdze Dominike Pernickej, ktorá zvíťazila na 3 km starších žiačok v novom osobnom rekorde 14:35 a utvorila rekord podujatia. Štvrtá priečka patrila Petre Lopatkovej (16:49).

„Úvod dnešných pretekov sa nám vydaril. S výkonmi slovenských mládežníckych reprezentantov som spokojný. Dobrým výkonom pomohlo aj počasie ktoré bolo doobeda ešte vhodné na dosahovanie kvalitných časov,“

zhodnotil šéftréner slovenskej chodeckej reprezentácie Roman Benčík.

Vo veteránskej kategórii  a silnej konkurencii si 3 km zašliapal Miroslav Kapusta, kde s časom 40:51 obsadil 30. miesto.

Súčasťou pretekov boli aj Majstrovstvá SR v chôdzi na 20km, kde Michal Duda obsadil parádne 3.miesto (1:43,19) celkovo 65.miesto na mítingu. V závere sobotného programu sa predstavili juniorské kategórie na 10 km, kde  Jakub Mažgút  skončil na 21. mieste (54:21). V medzištátnom stretnutí patrila Slovákom 5. priečka.
Ako uviedla riaditeľka klubu ŠK BCF Dukla, Erika Karová, opäť boli najúspešnejšou výpravou zo Slovenska a podarilo sa im vybojovať v silnej konkurencii až 3 zlaté medaile a 1 bronz, čo je veľký úspech a je to výsledok skvelej práce trénerom a športovcov.
Mladí chodci sa pripravujú na ďalšie náročné preteky, niektorí sú majú už splnené limity na júlové  ME do 18 rokov, ktoré sa uskutočnia v Banskej Bystrici.
ŠK BCF Dukla BB

Pozri tiež

Nový otvorený výstavný depozitár zbierky geológia v Slovenskom banskom múzeu v Banskej Štiavnici

Slovenské banské múzeum (SBM) bolo nútené z dôvodu poškodenia expozičných a depozitárnych priestorov v budove …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *