FOTO: Prvý ročník BCF CUPu pozná víťaza

V sobotu 4. júla 2015 sa v Banskej Bystrici uskutočnilo rozsahom najväčšie futbalové podujatie na Slovensku.  Prvého ročníka BCF CUPu sa zúčastnili  futbalové tímy zo stredného a západného Slovenska.

Na turnaji sa hralo podľa platných pravidiel Slovenského futbalového zväzu a rozhodovali kvalitní rozhodcovia Stredoslovenského futbalového zväzu. Tímy boli rozdelené do štyroch základných skupín, v ktorých odohrali zápasy systémom každý s každým a víťazi skupín postúpili do vyraďovacej časti (play-off).

O Putovný pohár a hlavnú výhru vo výške 5 000 eur zabojovali napríklad tímy z Poltára, Plavých Vozokán, Varína, či Kameničnej. Víťazom prvého ročníka turnaja BCF CUP sa nakoniec stali futbalisti OŠK Pribiš, na druhom mieste skončil klub OŠK Švošov a tretiu priečku obsadilo mužstvo z OFK Solčany.

„Teším sa vydarenému športovému podujatiu, ktoré dopadlo skvele. Futbalové tímy, ktoré prišli zabojovať z rôznych kútov Slovenska v sprievode fanúšikov, aj svojich starostov, neodradilo ani horúce počasie. Bol to skvelý futbalový zážitok, aj pre mňa a do poslednej chvíle sme nevedeli odhadnúť, ktorý tím si odnesie putovný pohár a finančnú výhru. Radosť z víťazstva bola v tíme OŠK Pribiš naozaj obrovská a vládla úžasná nálada. Vidieť takto veľa futbalových tímov pokope je zriedkavé. Verím, že BCF Cup si zachová tradíciu a zapíše sa do každoročných podujatí“, neskrývala nadšenie Erika Karová, majiteľka spoločnosti BCF.

Cieľom turnaja bolo podporiť obecné futbalové kluby, ktoré v súčasnosti zápasia o prežitie z dôvodu nedostatku financií a hlavná výhra vo výške 5 000 eur je často ročným rozpočtom takýchto klubov.

(pef), foto: (pr)

Pozri tiež

Za odstraňovanie nepôvodných rastlinných druhov zodpovedá vlastník pozemku

Invázne rastliny majú schopnosť rýchlo sa šíriť koreňmi, odlomkami a semenami. Ich najväčším negatívom je, …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *